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Apportioning TVA Revenue Funds Between County and Special School District

QUESTION

If a county receives TVA revenue funds and uses them for the county school system, must
the county share these funds pro rata with a special school district in the county?

OPINION

No. The county is not required by law to share TVA revenue funds with another school
district in the county.

ANALYSIS

The Tennessee Supreme Court has considered this issue and has held “that a county’s share
of Federal Revenue Sharing Funds, allocated to the County School Fund, is not subject to the
provisions of Tenn. Code Ann. § 49-605 [now 49-3-315], and, therefore need not be apportioned
among the special school districts of a county.” Conger v. Madison County, 581 S.W.2d 632, 639
(Tenn. 1979).
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